PARAGLAJDING

Ovu aktivnost organizujemo na obroncima Zlatibora i namenjena je svim avanturistima koji još od malih nogu imaju san o letenju.

Paraglajding predstavlja padobransko jedrenje, odnosno slobodno letenje uz pomoć jednostavne letelice u obliku padobrana. Prvi let, visina od koje zastaje dah i neverovatni predeli koji promiču ispod letača neprocenjivo su iskustvo. Aktivnost je idealna za manje grupe, a u zavisnosti od vremenskih prilika, let traje u proseku od 5-7 min po osobi.

Mesto poleta je poslednji vrh Čigotinog masiva koji se nalazi na 1422 m nadmorske visine. Sa tog mesta sama panorama je takva da zastaje dah – vidi se veliki deo Zlatibora, Ovčar, Kablar i vrhovi Tare. Na ovoj zaravni se najpre vrši upoznavanje kandidata sa opremom, priprema za skok i šta ih očekuje, daju se osnovna i dragocena uputstva.

 

Upravo u ovim momentima se dešava kulminacija adrenalina u svakom od kandidata za let – potrebno je odagnati neminovni strah u trenutku odvajanja stopala od litice! Isti ovaj strah nestaje onog momenta kada na njegovo mesto dođe osećaj neopisive slobode i moći!

Ukoliko želite da zabeležite svoje letačke podvige na nebu, postoji mogućnost da ovaj nezaboravan doživljaj bude snimljen i izrađen u formi video zapisa.

Povratak od mesta sleta do hotela Mona Plaza Zlatibor traje 20 min. Opciono, po sletu možemo da ponudimo i nastavak druženja u autentičnom Zlatiborskom selu i prirodi.