U neposrednoj blizini Zlatibora, nalazi se još jedna lepotica među planinama, Tara, koja svojim prirodnim lepotama pleni, a blizinom Zlatiboru pruža mogućnost brojnih zanimljivih dnevnih izleta.

Planina Tara je jedna od najlepših planina u Srbiji i svakako jedan od najprivlačnijih predela zemlje. Pokrivena gustim četinarskim i listopadnim šumama, protkana pašnjacima i livadama, ova lepotica planinskog sistema Srbije ali i celog kontinenta, svakako zaslužuje epitet Kraljice planina.

Najpoznatiji turistički lokaliteti na Planini Tari su Kaluđerske Bare, Mitrovac, Zaovine sa svojim jezerima, Šljivovica, Sokolina, Predov Krst i prelepi vidikovac na njemu.

Drina je reka u istočnoj Bosni i Hercegovini koja svojim donjim tokom čini prirodnu granicu između Bosne i Hercegovine i Srbije. Zbog smaragdno zelene boje, u narodu je, od milja, nazvana Zelenika. Dugačka je 346km i na njenom toku žeđ namiruju orlovi, retki golubovi, jeleni, zečevi, vukovi, medvedi.

Na svom toku Drina je na dosta mesta premošćena. Od svih mostova najpoznatiji je stari most u Višegradu, zadužbina Mehmed paše Sokolovića, izgrađen 1571. godine. Most je, u romanu "Na Drini ćuprija", opisao naš nobelovac Ivo Andrić.