Jahanje konja organizujemo za početnike, kao i za iskusne jahače. Dostupno je na ranču Zova, koji se nalazi na svega 2 km od hotela Zlatibor Mona, u prelepoj prirodi. Ranč broji deset velikih konja i pet ponija, uvek spremnih da dočekaju zaljubljenike u konjičke sportove. Za ovu aktivnost neophodna je smirenost, opažanje situacije i dobra koncentracija.

Nakon što se okrepite u krčmi na imanju (kapacitet 30-40 Gostiju) ili u hladu velikog, prastarog oraha na panjevima, imaćete priliku da na smenu (zbog broja konja), uz pomoć iskusnih učitelja naučite sve ono što ste oduvek želeli – kako pripremiti, osedlati, uzjahati i timariti konja. Kada se to savlada vodič će vas povesti na jahanje kroz prirodu (u trajanju od pola sata). Za one koji su sigurniji može se upriličiti pravo terensko jahanje u karavanu.

Na ranču postoje i druge životinje koje upotpunjuju ambijent (vuk, zečevi, paunovi).

Postoji opcija proširivanja ove ponude i na drugi lokalitet tzv. “Farmu” (takođe 1,5 km od centra Zlatibora) uz restoran Zlatiborski pastuv koji raspolaže sa 25 registrovanih konja gde se posle jahanja može upriličiti i druženje uz živu muziku - tamburicu i otvoreno ognjište.

Kontakt za organizovanje aktivnosti za grupe koje odsedaju u hotelu:

  • Email: sales@monahm.com